
3 msk rapsolja
1 msk garam masala
0,5 msk gurkmeja
0,5 msk spiskummin
1 gul lök
2 dl röda linser
3 msk tomatpuré
1,5 dl mellangrädde
1 dl kesella (yoghurt hade nog varit bättre än grädde och kesella men som vanligt tog jag vad som råkade finnas hemma)
2 msk fond (nu blev det thaifond så blev jag av med den flaskan)
3 dl vatten
150 g morot
300 g blomkål
en liten klyfta vitkål som låg i kylskåpet
pressad saft från en stor apelsin
1. Hetta upp oljan, fräs kryddorna
2. Hacka löken och lägg i, låt fräsa några minuter
3. I med linser, tomatpuré, grädde, kesella, fond och vatten, koka 10 minuter
4. Ner med grönsakerna och koka 5 minuter till
5. Häll i den pressade apelsinen och smaka av med salt
Fast jag hade i apelsinen tillsammans med linserna och tyvärr försvann den goda apelsinsmaken när det kokat, det hade varit bättre att ta i den sist.
Serveras med ris, chilli pickles och papadums (som med fördel tillagas i mikron).
Mja, i minnet var det godare än i verkligheten. Men jag kan ha missat något väsentligt i tillagningen. Jag får glädja mig åt att en förpackning papadums och en flaska thai-fond tog slut samt att innehållet i burken med röda linser minskade ordentligt. Och att grädden och kesellan gick åt innan det blev dåligt :)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar