Ett till julklappsrecept till min mor, den här gången snott från Allt om Mat och beräknat till 12 personer. Vi lagade det till en buffé på sonens födelsedag i våras, sedan levde vi på resterna i flera dagar, det var inte direkt någon uppoffring.
2 kilo oxfilé
3 msk smör
1. Bryn runtom i smöret
2. Lägg in i ugn, 150 grader, tills temperaturen är 51 grader
Marinad 1:
1 liter vatten
1 dl grovt salt
4 msk hackad rosmarin, timjan,
persilja
10 krossade vitlöksklyftor
1 liten gul lök
1. Koka upp och låt svalna
2. Lägg i köttet över natten
Marinad 2:
saft och rivet skal av 3 citroner
4 msk balsamvinäger
4-6 pressade vitlöksklyftor
2 tsk honung
1 tsk salt
4 krm sambal oelek
4 krm nymald svartpeppar
6 msk olivolja
4 msk hackad rosmarin, timjan,
persilja
1. Blanda marinaden
2. Ta upp köttet ur första marinaden och skiva ganska tunt
3. Lägg upp på ett fat och häll marinad 2 över, låt stå någon timme innan servering
Elva år av tillit
2 dagar sedan
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar