måndag 24 december 2007

Marinerad oxfilé

Ett till julklappsrecept till min mor, den här gången snott från Allt om Mat och beräknat till 12 personer. Vi lagade det till en buffé på sonens födelsedag i våras, sedan levde vi på resterna i flera dagar, det var inte direkt någon uppoffring.

2 kilo oxfilé
3 msk smör

1. Bryn runtom i smöret
2. Lägg in i ugn, 150 grader, tills temperaturen är 51 grader

Marinad 1:
1 liter vatten
1 dl grovt salt
4 msk hackad rosmarin, timjan,
persilja
10 krossade vitlöksklyftor
1 liten gul lök

1. Koka upp och låt svalna
2. Lägg i köttet över natten

Marinad 2:
saft och rivet skal av 3 citroner
4 msk balsamvinäger
4–-6 pressade vitlöksklyftor
2 tsk honung
1 tsk salt
4 krm sambal oelek
4 krm nymald svartpeppar
6 msk olivolja
4 msk hackad rosmarin, timjan,
persilja

1. Blanda marinaden
2. Ta upp köttet ur första marinaden och skiva ganska tunt
3. Lägg upp på ett fat och häll marinad 2 över, låt stå någon timme innan servering

Inga kommentarer: