måndag 11 augusti 2008

Födelsedagsmiddag, till slut

Efter middagen serverade mannen sin favoritkaffedrink; kaffe, Vana Tallinn och lite vispad grädde. De inköpta pralinerna (ja, tänka sig, jag gjorde inte pralinerna själv!) rördes knappt, gästerna påstod att de var för mätta, hur nu det kan komma sig. Mannen och jag fick rycka in och äta upp dem, tänk om de skulle förfaras!

kaffedrink-1
Fötter och halshuggning verkar vara temat för dagen? Den här gången kan jag dock inte skylla på glada gäster, det är mannen som tagit bilden och den är helt obeskuren. 

Så här mätt och trött kan man bli efter en åttarättersmiddag med backning på flera rätter. Ett soundtrack med konversationen mellan herr och fru födelsedagsbarn hade gjort illustrationen fulländad. "kan du inte komma upp hit till soffan?" "nej, kan inte du komma ner hit och provligga mattan med mig?" "nej, kom upp" "nej, jag ligger bra här, kom ner hit" osv. etc. ni förstår.

trött-1

Jag kan erkänna att jag var nästan lika trött själv. Och idag har mannen och jag pustat ut, tittat på film samt ätit hämtpizza. Och den närmaste veckans måltider kommer garanterat inte att innehålla något pocherat, friterat, bräserat eller confiterat. Fil och knäckemacka kanske?

5 kommentarer:

Anonym sa...

vilken fantastisk blogg-följetong, och lyckliga födelsedagsbarn, vilken bra present!

Ellinor sa...

Vilken fantastisk middag - och fantastisk födelsedagspresent!

Erika sa...

Galet! Kul att läsa om. Jag blir alldeles inspirerad. Hur lång tid tog middagen egentligen?

Anonym sa...

Vi kan intyga att det var en fantastisk födelsedagspresent. Märkligt nog var vi inte särskilt sugna på mat och dryck morgonen efter.

Grodlåren och champagnen serverades kl.1800. Sedan serverades rätterna i jämn takt fram till kaffedrinken som ställdes fram vid midnatt.

/Presentmottagarna

Anna sa...

Det tar ju rätt mycket tid också att planera, provlaga nya rätter, preppa grejer en dag eller två innan och så sen själva lagandet för en sån här middag, men det är kul! Bara man planerar ordentligt så man inte står där och plötsligt inser att man behöver ugnen för två grejer samtidigt :)