Ibland slänger man ihop något på måfå och så blir det oväntat gott. Ett synnerligen oinspirerat besök vid grönsaksdisken ("jag tar väl det här då...ååå vad allt känns tråkigt...") blev till en schysst middag som dessutom slängdes ihop på under femton minuter, om man bortser från riskokandet. Gott och fort. Två flugor på smällen skulle man kunna säga.
100 g squash
100 färsk spenat
150 g purjolök
2 vitlöksklyftor
lite olja
400 g fisk, typ hoki, sej eller nåt sånt
en halv burk lätt Creme Fraiche franska örter
lite rapsolja
salt
obskyr fiskkrydda från kryddskåpet som stått alldeles för länge
1. Strimla squash, spenat, purjolök. Hacka vitlök.
2. Fräs i lite olja tills spenaten slaknar en aning.
3. Häll på creme fraiche, salta lite, rör om
4. Krydda fisken och lägg den i bitar ovanpå grönsakerna, lägg på lock och låt stå på svag värme i tre-fyra minuter.
5. Klart! Servera med ris.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar