söndag 27 januari 2008

Vildsvinsstek

Idag när vi handlade köpte jag färskpotatis från Cypern. I januari. Som kompensation för denna dekadens kände jag mig tvungen att snoka rätt på varenda ekologiskt alternativ som stod att finna vilket ledde till ett nytt personligt rekord i andel miljömärkta varor på kvittot. Av totalt 797 kronor och 38 öre var 483,60 miljömärkt. 60 procent alltså.

Och av de 313,78 som inte var miljömärkta utgjorde 182,18 en vildsvinsstek vilket ju faktiskt borde räknas in, eller hur? De små svinen är visserligen inte helt vilda utan uppfödda på en farm men de är frigående och kultingarna får gå med suggan i flera månader. Det är faktiskt betydligt bättre än för en normalgris.

Middagsplanen var att göra ett recept från Jens Linders Långkok med kotlettrad men den kotlettrad som fanns tillgänglig var definitivt inget att hänga i julgranen, och därför blev den utbytt till vildsvinsstek.


Steken geggades in i en blandning av vitlök, rosmarin, salt, peppar och olivolja och så blev den insvept i ett lager bacon. In i ugnen och sedan fick den sällskap av potatishalvor. Till det hela åt vi kokta morotsslantar och sås gjord på skyn från steken. Riktigt gammaldags söndagsmat! (lite mer kryddor än vad mormor körde med bara...) Och vill ni ha hela receptet får ni allt köpa boken. Gör det! Det är bara bra grejer i den.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Sitter och blir sugen på att laga detta innan jag kommer till sista meningen. Skriv redan i början av sidan att vi skall köpa en bok jävel för att få hela receptet så slipper jag läsa om din söndagsmys och annan skit för att konstatera att du bara marknadsför en bok!!!!!!!!!!!!!!!

Anonym sa...

Aldrig att jag kommer att köpa den där boken. Jag känner mig lurad.