Langosdegen igår kunde ha räckt till att föda ett smärre kompani med langos och eftersom vi bara var tre blev det alltså en hel del över. Degen fick åka in och sussa över natten i kylskåpet och idag har den fått återuppstå både som nybakta frallor till frukost samt som soppbröd till dagen middag.
Några finhackade schalottenlökar, en grovriven squash storlek mini, strimlade soltorkade tomater och en näve hackade valnötter blandades med lite salt, peppar samt olivolja och sedan fick det åka ner i degen. Den rätt kladdiga degen fördelades sedan i muffinsformar och fick stå och vänta på att ugnen blev varm. Sedan åkte det in i ugnen, 200 grader i tjugo minuter. Så gott, saftigt och smakrikt.
Och soppan gjordes på rejäla mängder hackad gul lök som fick fräsa i rapsolja, i med potatis och morötter, fyll på med buljong och torkad salvia, koka. Sedan stekte vi några överblivna champinjoner som fick åka ner i soppan på slutet. Champinjonerna var ett mycket lyckat tillskott, kan rekommenderas.
How to cook the perfect aloo bhorta
1 dag sedan
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar