torsdag 24 januari 2008

Mera rökt

Jag ligger efter med bloggandet. I lördags hade jag fullt upp med att först laga mat och sedan hinka i mig gott vin tillsammans med trevligt sällskap. Ingen tid till bloggande. I söndags var jag strängt upptagen med att ligga på soffan och läsa. Måndags: jobbade tretton timmar och kom hem alldeles för sent. Tisdag: var utmattad. Onsdag: dagen för mitt favorit-aerobics-pass, kommer hem sent, äter något snabbt. Och hoppsan, idag är det redan torsdag.

Om dagens middag (en wok som var ok men på intet sätt upphetsande) tänkte jag inte säga så mycket mer än att jag hittade en rökt tofu med mandel och sesam som jag var tvungen att köpa. Jag tog en smakbit och min första tanke var rökt skinka på rostat bröd. Det var en märklig upplevelse. Hallå, stod det inte tofu på paketet? (dock mildrades den märkliga skinka-upplevelsen när den värmts på i woken en stund)

Det finns ju rökt och det finns rökt. Å ena sidan riktig barbeque. Souvas. Enrisrökt skinka. Hemrökt lax. Där man känner karaktären av det trä som använt vid rökningen och röken är som en extra krydda. Å andra sidan billig skinka som sprayats med rökarom typ. Lite mer påklistrat och artificiellt. Inte samma sak.

Den här tofun var mer åt det andra hållet. Kanske något för en vegetarian som undviker kött av principiella skäl men som saknar kött? Tror dock inte den kommer in i mitt kök igen.

4 kommentarer:

Jessica sa...

var hittade du den tofun?

Anna sa...

Hemköp city (under Åhléns alltså), märket var Taifun, tyskt.

Jessica sa...

Har aldrig hört talas om grillad tofu med mandlar i några asiatiska sammanhang. Grillad och friterad tofu förekommer mycket ofta men med nötter, aldrig sett tidigare.

Tål inte nötter annars hade det varit kul att prova. Och din vecka låter helt perfa :)

Anna sa...

De hade andra varianter av samma märke också, vad sägs om Tofu Rosso med tomater och nåt mer åt det italienska hållet, hur mysko är inte det?