lördag 28 mars 2009

Fyllda kycklinglår

IMG_7592-1

Vedrökt sidfläsk införskaffat på Dennis Kött här i Spånga. Visst var kanelfläsket häromsistens trevligt men det här var verkligen ett fläsk i min smak; väl rökt och det riktigt smälter i munnen. Livet blir för övrigt ett snäpp bättre med en egen skärmaskin. Lycka kan ibland vara att köpa stora bitar charkprodukter för att sedan skiva upp dem hemma med millimeterprecision.

I det här fallet skall dock fläsket inte bara skivas utan även massakreras till oigenkännlighet för att sedan blandas med vitlök, salvia, rosmarin, salt och peppar. Ut med det på några kycklinglårfiléer.

IMG_7594-1

Vadå? Omöjlig att rulla ihop med så mycket fyllning? Nähädå.

IMG_7598-1

Titta då, det gick ju hur bra som helst. Sedan är det bara att hälla på lite olivolja och stoppa in i ugnen. På med en stor skvätt vitt vin efter ett tag. Till slut blir det så här fint.

IMG_7610-1

Örk. Bilden kunde ju ha varit bättre. Så kan det gå när blixten är på. Det finns mer än en anledning att längta till sommaren.

Och tack Bo Hagström för att du finns (Även om jag är jämrans avundsjuk på ditt jobb. Jag kan också åka Italien runt, äta god mat och säga Fantastico, Molto bene och Splendido. Inga problem. Jag ställer upp när som helst.). Annars hade vi inte njutit av denna rätt eftersom receptet ursprungligen kommer från boken Solens Smak (fast då med pancetta).

2 kommentarer:

Magnus sa...

Det här lät riktigt gott måste jag säga och fina bilder har du tagit också.

Tack för tipset detta skall testas.

Anna sa...

Det är gott. Tackar och bockar. :)