torsdag 17 januari 2008

Rökt lycka

Mannen var i Uppsala och åkte förbi Martina som vi fick nys på efter ett kommentartips från Johanna. Någon rökt mozzarella fanns där inte för tillfället men väl rökt Scamorza till min stora glädje! Den kommer att användas till pizzor på lördag.

Och ännu gladare blev jag när jag fick höra att det finns en relativt nyöppnad Martina-butik här i Stockholm också! Odengatan 39. Om bilden längst upp till höger på hemsidan är från den butiken skulle jag gissa att det är lokalen som Gray's huserade i. Är det inte väldigt likt med fönstren?

Hursomhelst känns det finemang att jag förhoppningsvis ska kunna stilla min hunger efter rökta ostar. Oändligt mycket tack för tipset Johanna! Hade långt gångna planer på att stoppa in en mozzarella i vår egen rök för att testa, men nu kan jag ju köpa färdig. Eller förresten. Ska nog testa att röka själv ändå.

5 kommentarer:

Jessica sa...

Ser ut att vara gamla Grays. A Tavola, om den finns kvar, ligger en stenkast därifrån i såna fall.

görel sa...

Apropå rök, fast inte ost då, den där röken som du hade en bild på vid skinktillredningen strax före jul? Kan du inte berätta lite mer om den? Det låter som det skulle kunna vara ett mycket trevligt tillskott till vår köksutrustning plus att det skulle göra att min man återfår lite matlagningsglädje!

Anonym sa...

Rökt mozzarella är inte gott, så spring inte benen efter den...kunde lika gärna vara kallrökt lax om man bortser från konsistensen, smakar ungefär likadant. Köp en bra buffelmozza istället.

Anna sa...

Nämen Görel, var har du varit?! Gjorde din stampade rödkålssallad härom dagen och då tänkte jag på dig. Självklart ska vi fixa ett rökinlägg. Någon helg får det bli, det kräver ju lite tid, men jag känner att det var väldigt länge sedan vi gjorde revbensspjäll (som blir så himla gott i röken).

Harald: sorry, jag är redan förlorad. Jag åt rökt buffelmozzarella för första gången i höstas när vi var på semester i Italien och det var såå gott. Vi är ju i och för sig totalt insnöade på rökt mat, älskar röksmaken, men det kanske är skillnad på olika tillverkare? Den vi åt, och den vi fick med oss hem, var hur god som helst. Framförallt när vi fick den serverad ugnsvarm och inlindad i citronblad, herregud så gott.

Anonym sa...

MITT LIV FÖR RÖKT MOZZARELLA!!!