söndag 12 oktober 2008

Ännu en matlördag

Matintresse kräver god kondition, bekväma skor samt starka armar. En fet plånbok är heller inte fel. Och hade jag varit bra på kartfunktioner, eller om jag hade engagerat mig mer i saken, hade jag illustrerat dagens eskapader med kartor, markeringar och pilar. Nu får ni helt enkelt föreställa er det hela.

1. I morse, eller förmiddags beroende på vilka morgonvanor man har (09.25 för att vara exakt), klev vi ut genom dörren här hemma och promenerade till pendeltåget. Färd till T-centralen och sedan ytterligare promenad till Djurgården. Med-godisgrisar har redan räknat ut vårt mål: Chokladfestival på Nordiska muséet; ett besök som kräver ett eget inlägg. Mannen stod ut en timme innan mängden andra besökare gav honom panik, jag traskade på en timme till. Runt, runt. Mycket choklad blev det.

2. Från Nordiska muséet en promenad upp till Tessinparken och Bondens marknad, men hu! så litet utbud! Jag hittade inte alls det jag var ute efter. Kanske berodde det skrala utbudet på att detta är näst sist helgen för bondens marknad detta år, jag har inte varit på Tessinparkens marknad förut så jag vet inte, jag föredrar nog hursomhelst marknaden på Södermalm.

3. Promenaden fortsatte mot Östermalmshallen där jag inte heller hittade det jag var ute efter, det är dock en annan historia som får avhandlas i chokladinlägget.

4. Upp till systembolaget på Regeringsgatan för inköp av dessertviner till morgondagens middag. Visst, det finns ett systembolag på Fältöversten, som jag alltså passerade på vägen till Tessinparken, men går den butiken att lita på? Jag handlar alltid på Regeringsgatan och klarar helt enkelt inte av att bryta den vanan.

5. Mot Hötorgshallen och Bondens egen butik för mer shopping inför morgondagens middag. Och lite extra. Kan inte låta bli.

6. Oplanerad utflykt till bondens marknad på Södermalm (eftersom Tessinparken inte kunde tillfredställa mina behov). Fuskade och tog tunnelbanan mellan Hötorget och Medborgarplatsen. Shopping av Hokkaido-pumpa och andra saker för alldeles för många pengar.

7. Promenad till Södra station för färd hemåt. Armarna känns ungefär tre meter långa.

8. 15500 steg senare*: Kylskåpet fyllt av ankbröst, lövbiff, rökt vildsvin, ölkorv, reninnanlår och älgisterband. Skafferiet fyllt med choklad. Mycket choklad. Och rostad mandel. Ägnar en tacksam tanke åt att jag (numera) är välbetald akademiker som har råd med dessa matorgier.

9. Tillagar gnocchi på Hokkaido-pumpan. Om ni vill se tjusiga bilder kan ni gå till FX-cuisine. Annars får ni nöja er med vår variant här:

gnocchi-1-2

9. Gnocchin var god, om än aningens mäktig. Fast jag skulle ha haft mer salvia. Är fullkomligt slut. Läggdags för länge sedan. Chokladinlägg får komma imorgon. Godnatt.

*på min arbetsplats är vi med i Korpens stegtävling vilket innebär att jag under oktober månad är fastkedjad vid en stegräknare. Detta gör att jag är lätt manisk vad gäller antal steg som tas varje dag. Jag ber om ursäkt för detta.

6 kommentarer:

Jessica sa...

Tänk så många steg det hade blivit om du hade gått mellan Hötorget och Medis!!

görel sa...

Jag blir matt bara av att läsa om allt vad du har gjort, gått och köpt.

Anna sa...

Och du varken shoppar, går och gör något alls där i Italien, Görel? :) (inte alls avundsjuk, nej, nej, nej...)

görel sa...

Hittills är det mest dottern som har släpat runt mig i olika skoaffärer och klädaffärer, men idag ska vi gå på coop och till slaktarn! Och vi har gott om plats i resväskorna, trots skoinköpen!

görel sa...

Ja, det har ju blivit ett och annat steg här, OK, det har du rätt i!

Anonym sa...

gnocchi är ju underbart! :D