tisdag 7 oktober 2008

Snabbfixad pasta med rom

Inte rom som man dricker då utan fiskrom (Ja, snälla nån, det är ju bara tisdag, ingen alkohol förrän tidigast på fredag. Eller kanske tar jag en liten whisky, men det tänker jag minsann inte berätta för er isåfall, tänk om nån skvallrar för grannarna). Och inte är det någon fashionabel Rossini-forellrom utan billig azo-färgad stenbitsrom. Sådeså.

Hackad vitlök, hackad chili, skal och saft från en citron, hackad persilja, stor burk stenbitsrom och en hutt olivolja. Rör ner i kokt pasta. Smaka av med lite salt. Receptet är snott rätt av från en gammal Allt om Mat.

majspasta-2

Fast största anledningen till det här inlägget är pastan själv. Jag hittade nämligen glutenfri pasta gjord av majs som vi testar idag. Märket är italienskt, Cascina Belcreda, och importeras av Biofood. Kravmärkt är det dessutom.

Betyget blir väl godkänt; det smakar i princip som vanlig pasta (ingen konstig bismak som glutenfri pasta annars kan dras med) och har bra konsistens. När det gäller glutenfri pasta är det ett riktigt bra betyg. Rekommenderas!

Inga kommentarer: