torsdagen den 27:e mars 2008

Pasta med bönor

Vi kastar oss ut i den nyttiga matvärlden, mannen har ju blivit renlevnadsmänniska. Bönor till pastan, det måste göra susen! Jag känner hur nyttigheterna formligen kryper genom kroppen!  Eller tja, det här ser väl mest ut som mycket av den pasta vi brukar göra. Nåt från kylen, nån burk från skafferiet, färdigt!

pasta-bönor-skockor-1

300 g pasta
1 lök
1 tetra stora vita bönor
1 liten burk tomatsås med oliver (200g)
halv burk krossade tomater
1 burk kronärtsskockshjärtan
150 g prosciutto
smör + olivolja till stekning
färsk basilika och timjan

1. Koka pastan
2. Hacka lök, stek länge på låg värme i lite smör och olivolja
3. Ner med tomatsås, tomater, kronärtsskockor, strimlad prosciutto, låt puttra tills pastan är färdig
3. Kryddor över. Och lite parmesan.

Inga kommentarer: