tisdag 18 mars 2008

Risoniotto

Hemma sent. Hungrig! Mat nu! Rota runt. Ut kommer risoni från skafferiet, spenat och räkor från frysen. Tjoff, tjoff, drygt en  kvart senare är det klart. Så, nu kan jag vara trevlig igen.

risoni-spenat-1

Räkrisonirisotto för två personer
2 schalottenlökar
2 vitlöksklyftor
skvätt olivolja
2 dl risoni
4 dl buljong
200 g spenat
0,75 dl vitt vin
0,75 dl gräddmjölk
200 g skalade räkor
salt, rosmarin
skvätt pressad citron

1. Hacka lök och vitlök, fräs i kastrull i en skvätt olivolja
2. På med risoni och buljong, koka sakta, rör om då och då
3. Ner med spenaten i en kastrull, på med vin och gräddmjölk, låt det koka ihop medans risonin kokar
4. Blanda ner spenaten i risonin när den är nästan fördig, smaka av med med det smaskiga saltet smaksatt med vitlök, rosmarin och salvia. I med lite extra rosmarin.
5. Fräs räkorna snabbt i lite olivolja i en het stekpanna, pressa en skvätt citron över. Klart!

2 kommentarer:

Ida sa...

Åh! Gott gott!

Anna sa...

Japp, gott och snabbt, helrätt för en vardagskväll!