lördag 5 januari 2008

Grillad kyckling

Matsedeln för veckan som gått:
Måndag: ravioli med kålfyllning
Tisdag: pasta med kål
Onsdag: gryta utdrygad med ... kål
Torsdag: (jag tror ni fattat galoppen nu?) ... kålsoppa
Fredag: nä, nu vill jag inte ha mer kål.

Så igår blev den trogna Cobb-grillen inkallad till tjänst för att göra vad den är bäst på: grillad kyckling. Inte avancerat, inte nördigt, bara gott.

Mata Cobben med åtta briketter, det är allt som behövs, tänd på och vänta tills briketterna är grå och färdiga för grillning. På med hickory-spån och kyckling, sätt på locket och vänta ytterligare 1-1,5 timmar. Gör ingenting under tiden. Lyft inte ens på locket. Låt bara stå.

Som synes har vi idkat inomhusgrillning (tändning av briketter är dock alltid trevligast att göra utomhus). Don't try this at home kids. Cobben är alltid kall på utsidan och går att flytta under pågående grill. Briketterna är som sagt endast åtta till antalet och ligger inne i en metallskål med grillplattan (inte galler) lagd över och locket är alltid på. Och jag skulle aldrig ens fundera på att använda någon annan sorts grill inomhus.

En och en halv timme senare ser det ut så här och det är mört och saftigt och jättegott:
Och eftersom vi ägnar oss åt "living on the edge" kan jag berätta att kycklingen var färdigmarinerad och innehöll E621. Japp, det är glutamat. Nervgiftet. Barnadödaren. Få se om vi överlever ;). Än så länge känns det bra, men man vet ju aldrig...

3 kommentarer:

Jessica sa...

Hmm, låter som ett ja, rejält kålöverskott ;) ;) ;)

Hanna sa...

Ååh, jag vill också ha en Cobb-grill! Kycklingen såg supergod ut!

Anna sa...

Jo, det var en hel del kål. Det är fortfarande inte slut. Resten har förpassats till frysen. Får se hur länge den blir kvar där.

Och ja, som sagt var, kyckling är en paradgren för cobben, av någon anledning blir det alltid bra; knaprigt skinn och saftigt kött. Men är man träkolsgrillfanatiker och ute efter tändvätskesmaken ;) är det inte en cobb man ska ha :) (men slänger man på träspån blir det nästan som vanlig kolgrill)