Om man stuvar potatis och sedan vänder ner förvälld röd grönkål, då blir stuvningen lila. Jag har inte bestämt mig än för om det är piffigt eller oaptitligt.
*jag vet, det är jättekonstigt, men det är verkligen grönkål, fast den är rödlila, det mesta av det röda försvinner vid tillagning
5 kommentarer:
röd grönkål?
färgblind vitkål?
Jamen visst är det konstigt?! Men stilig var den, jag borde ha fotograferat den.
Verkar som om den även går under namnet purpurkål http://www.lindbloms.se/Lindbloms/17000/17752.html
Den är nog piffigare än om man förväller den och stoppar ner den i stuvad potatis -- uppenbarligen alltså. Undrar vad man kan göra för att bäst bespara färg. Grönkål är ju lite sådär att tugga på rå.
Kanske det funkar med att ånga den, då kan ju färgen åtminstone inte rinna iväg med kokvattnet.
Och just den här var ganska späd och mjäll, inte så jämrans mycket tuggmotstånd som det kan vara i vanlig grönkål, så det behövdes inte många minuter tillagning.
Kål i alla former är ju bra nu eller närmar sig sin höjdpunkt i primörsynpunkt. Bara ånga lätt/slaka en aning och sedan äta som ett lätt tillbehör till något som en enkel kålsallad med en lika enkel vinaigrette?
Skicka en kommentar