Tillbaka hemma från heldag på mat- och vinmässa. Jag ska inte plåga er med vad som inköpts under dagen men jag räknar den rökta kaninen som en av höjdarna, nu vet jag vad som kommer att tillagas i vår Weber Bullet nästa gång!
Efter konstant småätande och -drickande under hela dagen känns behovet av rejäl middag inte så stort. Vi kokar pasta och öppnar den nyinköpta flaskan med Colatura.
3-4-5 vitlöksklyftor, efter smak och behag
några matskedar olivolja
svartpeppar
400 g spagetti
en kruka persilja
2 msk Colatura
1. Koka spagetti, inget salt i vattnet, Colaturan är salt så det räcker
2. Hacka vitlök och stek lite försiktigt i olivolja tillsammans med svartpeppar
3. Hacka persilja, kör med stjälkarna också, ordentligt finhackade
4. Blanda spagetti, vitlök med olja, persilja och Colatura. Klart.
Colaturan är SALT. Och smakar fisk. Fisk i kubik. Jämfört med asiatisk fisksås, i alla fall den jag råkar ha hemma just nu, är den betydligt saltare men också rundare i smaken. Vi spånar på vad mer man kan använda den till och kommer fram till potatismos eller potatisgratäng till fisk. Kommer nog snart i en blogg nära Dig :).
How to cook the perfect aloo bhorta
1 dag sedan
1 kommentar:
Spännande, läser gärna mer om colatura.
Skicka en kommentar