söndag 25 november 2007

Italiensk middag, secondo

Här blir det Osso Bucco enligt recept från Restaurangen. Den långa listan av ingredienser kan få en att tro att det är avancerat men den är enkel att göra och underbart god.

Till grytan serveras knådfritt bröd, receptet finns på Gittos blogg, länken i inlägget till videon fungerar inte längre men kan hittas på Youtube.


Eftersom vi missade att ta kort på grytan får ni hålla tillgodo med bild på brödet så länge. Men det blev rätt mycket över så uppdatering kommer när vi slevar i oss resten.

Uppdatering: så här ser Osso Buccon ut två dagar senare när man äter upp resterna till middag. Idag var det mer soppa än gryta.

Osso Bucco till fyra personer
1 kg kalvlägg i skivor
0,5 dl maizena
3 msk olivolja
2 morötter
1 bit rotselleri
2 gula lökar
4 vitlöksklyftor
3 lagerblad
4 kvistar timjan
2 apelsiner
2 citroner
0,5 dl vinäger
5 dl kalvbuljong
5 färska tomater
1 burk krossade tomater
3 dl torrt vitt vin
Salt och svartpeppar
1 knippa persilja till servering

1. Skala och tärna morötter och rotselleri. Finhacka lök vitlök.
2. Riv skal av citron och apelsiner, pressa saften
3. Tärna tomater
4. Vänd köttet i maizena, bryn i en del av oljan, salta och peppra. Lägg över i en gryta.
5. Fräs morötter, selleri och lök i resten av oljan, ner i grytan.
6. Ös ner resten av ingredienserna, förutom persiljan, och sjud 1-1,5 timme tills köttet nästan faller sönder
7. Fiska upp köttet och rensa från benen.
8. Reducera buljongen till hälften
9. Värm köttet i såsen, salta och peppra.
10. Finhacka persiljan och strö över vid servering.

Yngsta gästernas betyg:
K1: Brödet var bra, nej, ingen sås på min tallrik.
K2: Namnamnam

Inga kommentarer: