måndag 26 november 2007

Vaniljsnaps


Vaniljsnapsen, med ursprung från Allt om Mat, är självskriven till jul hemma hos oss, passar nästan bättre att smutta på när man ligger sprickmätt i soffan än att dricka till maten.

Vaniljsmaken är som bäst inom tre månader, sedan börjar den tyna bort och dö, det är alltså ingen idé att göra större mängder än man beräknar häva i sig under den perioden.

2 vaniljstänger
2 tsk socker
4 kryddnejlikor
1 flaska Brännvin Special 70cl

1. Dela vaniljstängerna och lägg ner i flaskan.
2. Tillsätt socker och kryddnejlikor.
3. Låt stå över natten.
4. Sila av kryddnejlikorna men låt vaniljstången ligga kvar, nej du ska inte hälla bort spriten, den ska tillbaka i flaskan. Håll tassarna borta någon dag så får den stå till sig lite.
5. Inte dricka hela flaskan på en gång, det kommer du att ångra dagen efter.

Inga kommentarer: