måndag 12 november 2007
Nudelsoppa
Mannen är sjuk. Klart han ska ha nudel- och kycklingsoppa, med mycket ingefära. (att skafferiet dessutom befrias från en halv förpackning sötpotatisnudlar som legat rätt länge har inget med saken att göra, det är bara ren hustrulig omsorg :))
1,2 dl hönsbuljong
en rejäl bit ingefära, fem-sex centimeter minst
4 vitlöksklyftor
1 msk hela korianderfrön
2 torkade chilisar
250 g sötpotatisnudlar
250 g broccoli
400 g kycklinglårfile
1 burk böngroddar
150 g champinjoner
1. Skala och grovhacka ingefära och vitlök. Mortla korianderfrön.
2. Koka upp buljong och tillsätt vitlök, koriander och tre fjärdedelar av ingefäran. Smula ner chili.
3. Bryt nudlarna i mindre bitar och lägg ner dem i buljongen, koka 10 minuter.
4. Skär broccoli och kyckling i ätstora bitar, lägg ner i soppan, koka upp och låt koka 4 minuter till. Om det börjar likna wok mer än soppa kan man fylla på med lite mer buljong.
5. Skölj av böngroddarna, skär champinjonerna i små klyftor.
6. Lägg ner böngroddar, champinjoner och resten av ingefäran. Jag vill att det ska smaka mycket ingefära så därför får en del åka i först på slutet. Koka upp en sista gång.
En rejäl omgång soppa tyckte jag, det blev sisådär 2 liter, men allt tog SLUT! Jag som trodde att jag skulle få matlåda...
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
7 kommentarer:
Den där soppan såg smarrig ut:)
Sötpotatisnudlar visste jag inte ens att de fanns, en ny grej att införskaffa till skafferiet! :-)
Soppan verkar helt klart värd att prova, särskilt med mycket ingefära.
Det var smarrigt. Jag älskar ingefära. Fast sötpotatisnudlar har en lite, hm, speciell konsistens, som glasnudlar fast grövre och lite slinkiga men med tuggmotstånd liksom. De föll inte alla hushållsmedlemmar i smaken när jag köpte dem och därför har de blivit liggande tills nu. I soppa fungerade de betydligt bättre än i wok tyckte den kräsne.
Det var gulligt av dig men klarar han så stark mat?
Kristina: nu pratar vi om en man som äter Vindaloo och tycker att det är helt ok :)
Dessutom ska jag väl påpeka att mina hemmaodlade chilisar är rätt små men inte habanero-starka på något sätt, det blev inte så starkt som man kanske skulle kunna tro.
Vart köper man sötpotatisnudlar?
Vore kul att testa! Inspirerande recept.
Kul att du tycker det Kalle! Om jag kommer ihåg rätt var nudlarna inköpta på HS Asien Livs i Söderhallarna (i källarplanet)
Skicka en kommentar