Påsen med havremust är fortfarande inte slut. Läste jag inte på någon allergisajt att havremust fungerar för glutenintoleranta och att man kan ersätta vanligt mjöl med det? Hm. Amerikanska pannkakor kanske? Värt att utforska eftersom vi har glutenintoleranta i vår närhet, det vore ju strålande om det skulle funka.
3 dl filmjölk
3 dl havremust
3 ägg
1 msk rapsolja
1 tsk bakpulver
0,5 tsk bikarbonat
0,5 msk socker
0,5 tsk salt
1 dl torkade vinbär (brukar vanligtvis ha frysta blåbär men de är slut)
smör till stekning
1. Blanda hela rasket
2. Stek i plättlagg
3. Servera med lönnsirap
Och det inte bara funkade utan blev riktigt, riktigt bra! Kanske de bästa jag gjort säger mannen, riktigt fluffiga och mustiga (ha, ha). Jag överväger att från och med nu alltid göra de amerikanska pankisarna med havremust!
Mycket kött
2 dagar sedan
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar