lördag 15 december 2007

Lugnt och skönt?

Mannen spelar på julkonserter hela helgen. Men vad skönt, säger någon i bekantskapskretsen, då kan du ju ha det lugnt och skönt för dig själv. Mmmm, jo, kunde ha varit så.

Åkte hemifrån strax efter tio för att gå på hårt träningspass så att åtminstone några av glöggkalorierna jagas bort. Bastu efter (det var lugnt och skönt).

Snabblunch och sedan shopping frenzy: påfyllning av förråden av Pai Mu Tan och grön Darjeeling, valnötter, vit choklad, mörk choklad, sichuanpeppar, vaniljstänger, flingsalt, fruktlöst letande efter Valhronas Jivara (blev vanlig mjölkchoklad till slut), julklappar till sonen och syskonbarnen, glykos och lite annat pryttel samt blandade jelly beans från English Shop för en halv förmögenhet (jelly beans med smak av buttered popcorn, roasted marshmallows, strawberry cheescake, lime eller tangerine någon? jag har några fler sorter också om de ovanstående inte faller på läppen).

En sväng förbi affären på vägen hem för att köpa lite stapelvaror som var på upphällningen.

Hemkomst vid fyra, in med tvätt i tvättmaskinen, plockar ur diskmaskinen, stoppar in de nya högarna med disk samt röjer hjälpligt i köket. Hoppsan, i princip fullt, lika bra att köra diskmaskinen igen. Under tiden markerar en av katterna sitt missnöje med att jag aldrig sätter mig ner genom att demonstrativt springa framför fötterna på mig och jama högt.

(och var är sonen undrar vän av ordning? han borde väl ha kunnat fixa det här istället för att sitta vid datorn? jo, det kunde han, till sonens försvar ska sägas att han igår handlade och lagade en förträfflig Tom Ka Gai till middag med marängsuisse till efterrätt)

Hinner sitta ner en halvtimme innan min bror kommer för att hämta upp mig och sonen och så blir det middag på Texas Longhorn i Sumpan. Sedan drar brodern och sonen vidare för att se Marilyn Manson.

Jag kommer sedan att fortsätta min kväll med att gjuta chokladskal till praliner, göra ganache till fyllning och koka valnötskola. Samt städa och julpynta om jag orkar.

Puuuh.

5 kommentarer:

Jessica sa...

Åhhhh Jelly beans!!!
Franska boden en bit bortanför biografen har Jivara.

ta det för övrigt lugnt så att du inte trillar ihop död!

Jessica sa...

Eller en bit framför biografen snarare, före glassaffären och atriumet.

Anna sa...

Hm, det var väl ungefär den enda affären jag *inte* var inne i, tänkte inte på den. Nu blev det Änglamarks mjölkchoklad istället, hoppas den funkar.

Och visst är jelly beans gott! De har börjat med lösvikt på English shop (vet inte när, det var ett bra tag sedan jag var där senast), säkert tjugo olika smaker, som gjort för att man ska köpa alldeles för mycket.

Anna sa...

Snacka om dagens i-landsproblem förresten; "oj,oj,oj, jag är helt slut, jag har sprungit flera timmar på stan för att hitta exakt rätt chokladsort och så fick jag nöja mig med konsum-choklad". Inte som att jag var tvungen att gå tre mil för att hämta vatten direkt.

Jessica sa...

Nä, men vi är vuxna nu, vi behöver inte stirra på en tallrik pölsa och höra mors röst tänk på barnen i Afrika. Och vill man ha speciell choklad ibland så är det ju helt okej, bara det inte utvecklas till a la Jan Hedh (5 g tonkabönor och valnötter från Grenoble). Lindts choklad är bra också. Inte valrhona men ändå.
Matnördar lagar mat medan många andra mest uppvisar fina kök (hmmmm) där man värmer mikromat så lycka till :).