Idag kör vi verkligen hårt med röken. Först tretton timmar julskinka och sedan, eftersom den fortfarande är varm, passar vi på att slänga in lite burgare. Det blir verkligen så bra med burgare i röken och man behöver inte så mycket mer kryddning än den härliga röksmaken, idag från äppelträ.
500 g kalvfärs
2 gula lökar
1 äggula
0,5 tsk svartpeppar
2 tsk salt
1 msk kalvfond (vilket vi missade att handla, så idag blev det bbq-sås istället)
1. Finhacka löken
2. Blanda ihop rubbet.
3. Gör burgare. Jag gjorde 5 st à ca. 140 g (två var åt mannen och sonen, en åt mig). Och naturligtvis har vi en hamburgerpress :), den är inte dum, burgarna blir kompakta och fina och behåller formen genom tillagningen.
4. In i röken drygt en halvtimme ungefär. Idag lät vi dem stå tjugofem minuter, kollade och konstaterade att de behövde en aning till, vände på dem, och så fick de stå tio minuter extra.
Här är burgarna precis färdiga.
Och här färdigmonterad med isbergssallad, ruccola, tomat, snabbinlagd gurka, bbq-sås, stekt lök och baba ganoush. Coleslaw på sidan om. Ju fler grejer desto bättre!
How to cook the perfect aloo bhorta
1 dag sedan
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar