tisdag 4 december 2007

Colaturamos

Grå, grå, grå. Kallt och ruggigt. Både jag och mannen tycker på var sitt håll att det vore finemang med potatismos, av någon anledning känns det helt rätt en sån här dag. Det blir fisk till så vi testar att hälla i lite colatura i moset.


800 g potatis
Två nävar färsk persilja
2 msk olivolja
2 vitlöksklyftor
2-3 msk colatura

1. Skala och dela potatisen i bitar, koka. Inget salt i vattnet eftersom colaturan är så salt i sig.
2. Pressa potatisen och rör ner hackad persilja, olivoljan, pressad vitlök och colatura.

Fisk i nåt ratatouille-aktigt
150 g fänkål
150 g purjolök
150 g squash
saltåpeppar
1 burk konserverade körsbärstomater
Två nävar färsk timjan
1 msk buljongpulver
Nån fisk av vit variant

1. Skiva fänkål, purjolök och squash i lagoma bitar
2. Fräs några minuter i olivolja, salta och peppra
3. Salta och peppra firren.
4. Häll grönsakerna i mikrobunke med lock, häll på tomaterna, blanda i timjan och buljongpulver. Lägg fisken överst.
5. Kör i mikron fem minuter.

Sonen deklarerar att det här var det bästa vi hittat på med colaturan. Smaken är inte så framträdande men den finns definitivt där och passar som en smäck till fisken.

3 kommentarer:

Jessica sa...

nåt ratatouille aktigt + en fisk av vit variant. Så blir det ibland, vad har vi hemma?
Vi har en mycket fryst kyckling (mordvapen-fryst), bacon och ägg. Och den här burken med något sorts kött i som borde gå att tina rätt snabbt ;)

Anonym sa...

Colatura?

Anna sa...

joråsatt, det blir ju rätt mycket så på vardagarna. In i frysen på morgonen och vad hittar vi där idag?

m: colatura är en typ av fisksås som jag drog med mig hem från Italien när vi var där på semester, kolla hos Lisa där det finns lite fler länkar