Ikväll blev det sushi, vilket faktiskt inte alls är svårt att tillverka hemma. Koka sushi-ris, häll på sushi-su (vinägerblandning, googla lite så finns det recept), låt svalna och kör igång! Och jag föreslår lite mer fantasi än lax och räkor, vi lägger på det vi tycker är gott och sånt som råkar finnas hemma. Behöver inte ens vara fisk.
Idag har vi:
Halstrade och skivade pilgrimsmusslor (tyvärr inte med på bild)
- pilgrimsmusslor är ju dyra men det räcker med två musslor som delas i tre delar var så blir det två bitar per person för oss tre
Rullar med sesammarinerade böngroddar (tyvärr inte heller med på bild)
Rullar med kungskrabba, avokado och mango
(kungskrabba hade vi kvar i frysen sedan förra lördagen)
Tunt skivad souvas med kantareller (souvas, med helt fantastisk hållbarhet, från kylen och kantareller från frysen)
Forellrom och finhackad schalottenlök
Edamame (soyabönor), friterad tofu och resterna av de marinerade böngroddarna slank ner som snacks.
Och nu ska jag lägga mig tillrätta i soffan framför brasan och bara mysa, mätt och belåten. Mmmmmm.
Mycket kött
19 timmar sedan
6 kommentarer:
Kantareller och suovas! Gud så gott! Och så kreativt!! :)
Ja, de blev riktigt lyckade! Ett av våra bästa sushi-påhitt!
Vilka mumsbitar det ser ut att vara! Den med forellrom och shalottenlök blev jag riktigt sugen på! Vet inte varför jag så sällan tar mig för att göra sushi hemma, det är ju såå gott!
Det är ju lite pyssligt och tar tid men det är kul att göra en grej av det, "alla gör sin egen sort" :), och visst blev de med forellrom extra photogenique :), de stora kornen är väldigt fina.
Edamame är så fruktansvärt gott, och forellromsbitarna är tjusiga :).
Men visst är edamame gott! Och lyckligtvis är det bara jag i familjen som är riktigt förtjust i det så jag får ha det för mig själv :)
Skicka en kommentar